پس از انجام عمل جراحي دندان يا كشيدن آن انجام اقدامات بازدارنده تهديدي جدي براي بروز آسيب هاي دهان و دندان به شمار مي رود.
پس از انجام عمل جراحي دندان يا كشيدن آن انجام اقدامات بازدارنده تهديدي جدي براي بروز آسيب هاي دهان و دندان به شمار مي رود.
بهزاد فرخ زاد، متخصص دندان پزشكي ، افزود: بسياري از افراد در اغلب موارد پس از انجام جراحي و يا كشيدن دندان براي جلوگيري از خون ريزي لثه ها و محل جراحيشان به انجام كارهايي اقدام مي كنند بجاي بهبود خون ريزيشان منجر به تشديد آن و حتي بروز عوارض احتمالي و مخربي بر دهان و دندانشان مي شوند كه غرغره آب نمك، شستشوي دهان با آب سرد، گذاشتن گوشت بر روي لثه و حتي روغن ترمز از جمله چنين اقداماتي است در بيشتر مواقع انجام آنها بلافاصله پس از كشيدن دندان بسيار عموميت دارد.
وي با تاكيد به اينكه انجام اقدامات خود سرانه بر اساس تجربيات اشتباه يا كاملا اتفاقي و بدون پايه علمي براي جلوگيري از خونريزي لثه پس از كشيدن دندانها بسيار غلط است تاكيد كرد: اين اعمال بويژه گذاشتن گوشت منجر به راه يابي كامل انواع عفونت ها و ميكروبها بويژه توسط گوشت خام و يا باز شدن ناگهاني منافذ لثه مي شود التهاب و عفونت دهان و دندان كمترين عارضه آن است.
بهزاد فرخ زاد همچنين گفت: بر خلاف باور عموم افراد پس از كشيدن دندان استفاده از آب سرد به صورت غرغره كردن، محلول آب نمك كاملا رقيق (دهان شويه) تا 24 ساعت اكيدا ممنوع است زيرا در محل كشيدگي دندان، گاز (پد يا پانسمان) گذاشته مي شود كه فشار دادن آن توسط دندان هاي در فك خود موجب بند آمدن خون مي شود و براي بر داشتن گاز حتما بايد آنرا توسط آب خيس يا مرطوب كردتا در اين حين به لثه نچسبد و موجب خون ريزي مجدد نشود.
وي با اشاره به اينكه شستشوي دهان قبل 24 ساعت پس از كشيدن دندان منجر به كنده شدن لخته خون شكل گرفته برروي موضع مورد نظر مي شود.
اظهار داشت: اين لخته خون در حقيقت نقش ترميم كننده اصلي دندان را ايفا مي كند زيرا با تشكيل آن محل آسيب ديده (لثه ي خالي از دندان) بلافاصله در هر ساعت اقدام به بازسازي و ترميم بافت ها و تشكيل لثه و استخوان مي كند كه اين لخته سرمنشا اصلي اين تكامل است.
اين متخصص دندان پزشكي خاطر نشان كرد: در بسياري از مواقع انجام اقدامات غلط ذكر شده با از بين بردن لخته ي خون تكامل دهنده منجر به خالي شدن حفره لثه و ترميم طولاني مدت آن مي شود كه در اين حالت فرد با معرف هر غذايي بويژه برنج منجر به ته نشيني آن در حفره و بروز عفونت ها و درد هاي التهابي و بسيار مضر و خطرناك در موضع مي شود و در غير اين صورت اگر فرد دچار از دست رفتن لخته ي خون تكاملي و خالي ماندن حفره ي لثه شده در صورت نداشتن درد مي تواند با رعايت كامل موازين بهداشتي از جمله مسواك نكردن موضع (استفاده از دهان شويه) و پرهيز از مصرف غذاهاي پرسپوليس مخلفات ريزدانه (تا مدتي) ازبروز عوارض مذكور مي تواند پيشگيري كند.